This page is (not yet) available in English; we'll try our best to translate all information as soon as possible.Terugblik: veel gevlogen, maar helaas beperkt door weersomstandigheden

Donderdag

Donderdag was de succesvolle aftrap van ElseFly met dit jaar een nieuw onderdeel: ElseFly Business. Ondernemers, bestuursleden, maar ook piloten die zich al op de velden bevonden hebben kunnen luisteren naar Frank Moorman en Sacha Dench, expeditieleider van Flight of the Swans. Als afsluiter heeft Niels de Goey onze gasten verteld over zijn passie: roofvogels!

Vrijdag

Ook op vrijdag hadden we een nieuw onderdeel. Om aan ElseFly een educatieve draai te geven, werden basisscholen uitgenodigd hieraan deel te nemen. De leerlingen werden rondgeleid over de velden, waar verschillende organisaties hun verhaal vertelden. Van luchtballon tot theater, het was veelzijdig en informatief.

Op donderdag en vrijdag was het weer over het algemeen goed. Piloten vanuit heel Europa waren naar de polder afgereisd om hier hun passie uit te oefenen: vliegen! Het was geweldig om te zien dat iedereen regelmatig de lucht in ging.

Zaterdag

Helaas sloeg het weer vrijdagavond om, waardoor het terrein op zaterdag minder goed begaanbaar was. Op zaterdagochtend is er nog fanatiek gevlogen, maar in de loop van de ochtend begon het te regenen en is het niet meer gestopt. Hierdoor was de organisatie tot onze spijt genoodzaakt het programma in de lucht te staken. Gelukkig zijn een aantal activiteiten binnen voortgezet. 's Avonds was een groot feest op De Strandhoeve, georganiseerd door Keet Bierewiede. We hebben een fantastische avond gehad!

Zondag

Ook op zondag was het geen goed weer om te vliegen. Wel heeft de Bölkov helikopter van Rotor & Wings nog een kort bezoek gebracht aan het terrein. Verder stond er teveel wind, wat wederom betekende dat iedereen met beide benen aan de grond bleef.

Concluderend

Ondanks het feit dat ElseFly niet helemaal is verlopen zoals wij gehoopt hadden, heeft iedereen ontzettend zijn best gedaan om er een succes van te maken. De inzet van onze vrijwilligers, partners, sponsoren en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de organisatie en uitvoering van ElseFly is echt geweldig. We zijn hier ontzettend dankbaar voor!

Het weer is een ontzettend belangrijke factor voor dit evenement, en helaas kunnen we hier geen invloed op uitoefenen. Met de juiste weersomstandigheden was het een waar spektakel geworden, zowel in de lucht als op de grond.

We hopen dat onze gasten op de camping een goed verblijf hebben gehad, en dat onze bezoekers leuke dagen hebben gehad. Heel erg bedankt voor jullie komst en hopelijk tot ziens!

Fly-in en Air-show


Hét evenement voor alle vrije luchtsporters (piloten) én voor iedereen die wil genieten van al het moois in de lucht (bezoekers).

Entree prijzen voor bezoekers

  • 0 t/m 6 jaar: Gratis
  • 7 t/m 14 jaar: € 3,50
  • 15 jaar en ouder: € 7,50
Direct tickets kopen

Para-motors, MLA's, luchtballonnen, modelbouwvliegers, parachutisten, delta- en schermvliegers komen meerdere dagen samen om te genieten van hetgeen hen verbind: de liefde voor het vliegen.

Tijdens dit evenement is er daarnaast van alles te zien en te beleven voor iedereen die wil kijken naar en proeven van deze bijzondere activiteiten in de lucht!

.